Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Eozin Magazin

hu

A zenélés szeretete a legfontosabb

Szerző: Méhes Károly

Meghirdetése után ezúttal is alig néhány nap alatt elfogytak Zorán pécsi koncertjére a jegyek, amire ezúttal is – mint sok éve már – a Kodály Központba várják a közönséget.

– Mennyire viselte meg a járvánnyal eltelt utóbbi két év?

– Nehéz jelzőt találni rá… 2020 márciusában játszottunk utoljára, aztán jött egy nagy szünet, aztán egy kis lazulás, majd szigorítás – a hullámok szeszélye szerint. Nem sok koncert maradt el, de annál többet kellett átrakni új időpontra, úgyhogy, amire szerződésünk volt, azokat előbb-utóbb megtartottuk. Persze, a közönség többnyire maszkban ül, de még így is nagy élmény nekünk is, hogy maszkon is át hallható, ahogy egy-egy számnál velünk énekelnek. Ez van – de legalább ez van!

 

– Nem csak koncertek maradtak el, hanem számos zenésztársa hunyt el a járványban. Hogyan tudta ezeket a veszteségeket feldolgozni?

– Nehéz erről bármit is mondani. Végtelenül szomorúvá tettek ezek az egymást követő tragikus esetek, mint ahogy az egész zenész szakmát és a közönséget is.

 

– Viszont az ön életében egy komoly évszám következik: márciusban 80 éves lesz. Miképp gondol erre?

– Úgy, hogy nem csinálok ügyet belőle. Különösebben nem reagálok rá. Az egésznek nem szeretnék nagy feneket keríteni. Az is tiszta véletlen, hogy a Budapest Kongresszusi Központban megrendezésre kerülő koncertem éppen márciusban lesz, ugyanis ez is egy korábbról áttett időpont. Egyébként az életem, a pályám mindig is nyitott könyv volt, semmi sem indokolna valami különösebb visszaemlékezést. Játszani kell, örülni kell a lehetőségeknek, függetlenül attól, hogy mi az apropó. A zenélés szeretete az egészben a legfontosabb.

 

– Mint a mostani pécsi koncerten is…

– Így van. Nem udvariasságból mondom, hogy a Kodály Központ az egyik legkedveltebb helyszínünk lett. Természetesen a korábbi pécsi helyeken is nagyon jó és emlékezetes szerepléseink voltak, de a Kodály Központ más szintet jelent. Mi a kis MÜPA-testvérként szoktuk emlegetni, amivel, gondolom, nem vagyunk egyedül. Mindig nagyon-nagyon jó a közönség, eddig mindig teltház volt, még most is, a Covid idején, úgyhogy mi mást mondhatnék: imádunk Pécsen játszani.

 

– Miképp készültek erre az estére?

– Régi fogadalmunk, hogy ugyanoda sosem térünk vissza ugyanazzal a műsorral. Most is sok a változás a legutóbbi itteni koncertünkhöz képest. Persze, a „kihagyhatatlan dalok” is szerepelni fognak, mert ezeket várja a közönség, és ez igy rendjén is van, elvégre mi is szeretjük őket!

Méhes Károly