Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Eozin Magazin

hu

Ha nyár, akkor Hild Garden

Szerző: Méhes Károly

Valaha élt és virágzott a pécsi belváros szívében lévő Hild udvar. 2021-ben a Művészetek és Irodalom Háza megújulásának keretében ismét nyári találkozóhellyé vált – idén ez folytatódik.

Tavaly az elsődleges cél az volt, hogy világjárványból ocsúdó pécsi és ide érkező közönségnek a nyári hetek során valami pluszt adjanak. De olyat, ami kültéri rendezvény, és nem csak a langy esték okán, hanem amiatt is, mert sokakban még ott volt a félsz, tartottak a fertőzéstől. Így jött létre a Hild Garden, főleg könnyűzenére és táncházakra épült műsorával, és rögtön sikeresnek bizonyult.

 

Nem csoda, hogy ezek után 2022-ben a Művészetek és Irodalom Háza szervezői öt eseményt terveztek a Hild udvarra, a ház új koncepciója szerint: a frissítés, a különböző műfajokat vegyítő, a mai irányzatokat követő elképzelés mentén.

 

A műsor időrendben:

2022.06.17. 19.00 Kassák X Kassák - Zenés-irodalmi előadás

Előadják: Preiger Zsolt és Törőcsik Franciska

 

2022.07.01. 19.00 A Szajna partján - Ady verses, zenés est

Előadják: Kéméndi Tamás, Györfi Anna

 

2022.07.15. 19.00 Alekszandr Identity Project - Jazz-est

Előadják: Járemko Alekszandr - szaxofon & elektronika, Bart Balázs – gitár, Baksa Péter – nagybőgő, Krommer Balázs - ütőhangszer

 

07.29. 19.00 Karády - zenés színdarab

Írta: Pivarnyik Anikó

Rendezte: Dévényi Ildikó

Előadják: Dévényi Ildikó és Lukács Melinda

Zongorán kísér: Tóth Gábor

 

És a búcsúest:

08.19. 19.00 Carlos Adiós! koncert - Latin táncos este fényfestéssel, kizárólag álló hellyel

 

A belépőjegyeket egységesen 2000 forintért lehet megvásárolni, és érdemes minél előbb, mert egy-egy előadásra az udvar kapacitása véges. A minél fesztelenebb, igazi nyáresti szórakozás élményét valószínűleg csak fokozza, hogy a Hild udvarba költözött Eleven Bár áll a vendégek rendelkezésére, előadás közben lehet fogyasztani. Az 5000 forintos VIP-jeggyel az Eleven teraszán élvezhetik az estéket, ami 3500 borfogyasztást foglal magában.

 

Az esőhelyszín minden esetben a Művészetek és Irodalom Háza Fülep Lajos terme.

A sorozat az NKA támogatásával valósul meg.

 

További információ: pmh.hu

Méhes Károly

Támogatók